Jernmangelanemi Ferritin :: medcyber.com
Bevaringsansvarlig Jobber I Nærheten Av Meg | Greskortodokse Hellig Lørdagstjeneste | Siste Bond Movie News | Fjernstyrte Kjemperoboter Til Salgs | Korte Rimelige Utflukter | Fikk Ny Serie | Long Ring Design Gold | Ensfarget Langermet Onesies | 1985 Eldorado Cabriolet

Ferritin er et jernholdig protein som finnes i cellene i tarmslimhinnen, i leveren og milten. Proteinet fungerer som jerndepot og avgir jern til blodet når forbruket av jern overstiger tilførselen. Ved sykdommer i jernomsetningen, som for eksempel hemokromatose, hvor jernet tas opp fra kosten selv når kroppen ikke trenger mer jern, kan konsentrasjonen av ferritin i blodplasma være mangedoblet. S-ferritin er den mest valide parameter for jernmangel, men er også et akuttfaseprotein, som ofte stiger ved alle former for inflammasjon. S-ferritin < 15 er et sikkert tegn på tomme jernlagre, og verdier < 45-50 kan peke i retning av jernmangel selv uten pågående akutt eller kronisk inflammasjon. – Det er viktig å forebygge jernmangelanemi fordi det kan føre til at barnet utvikler seg dårligere mentalt og motorisk, påpeker Ellen Margrethe Carlsen. Hun er avdelingsdirektør ved avdeling for barne- og ungdomshelse i Helsedirektoratet. Behovet for nok jern er stort hos barn og ungdom fordi de vokser raskt.

Jernmangelanemi er et langt alvorligere problem i u-land enn i i-land, både når det gjelder forekomst og grad. En generell matmangel med lavt jerninnhold fører til en anemi som kan forverres av kronisk mage-/tarminfeksjoner og innvollsormer. En høy grenseverdi for ferritin ved absolutt jernmangel tar høyde for kronisk inflammasjon ved hjertesvikt. Jern har en sentral rolle i oksygentransport og i oksydativ metabolisme 14. Jernmangel vil derfor ha konsekvenser for funksjonsnivået generelt, samt for myokard og skjelettmuskulatur spesielt.

For å forebygge jernmangelanemi bør man ha et sunt kosthold som inneholder gode kilder til jern. Matvarer rike på jern er rødt kjøtt, kornproduker, leverpostei og grønne grønnsaker. Jerntilskudd; Undersøkelse og diagnostikk. Jernmangel og anemi diagnostiseres ut fra lave verdier av ferritin og hemoglobin på blodprøve. Ferritin-værdier over 100 μg/l indikerer adækvate jerndepoter og lav sandsynlighed for jernmangelanæmi; Bemærk at ferritin som anført ovenfor er en akut fase reaktant og kan være forhøjet af den grund ved inflammatoriske sygdomme, cancer og levercirrhose; P-ferritin er den bedste analyse til. LES OGSÅ: Slik får du mer energi i mørketiden DÅRLIG FORM: Er kondisen dårlig og du kjenner deg slapp og trøtt, kan det bety at du trenger ekstra jern. Foto: All Over Press Vis mer Kjøtt, korn, frukt og grønt. Mistenker du at du har lite jern, kan du allerede før du oppsøker lege sørge for å få i deg tilstrekkelig gjennom maten du spiser.

kan utføres ved terapisvikt vedvarende lav ferritin etter peroral jernbehandling av jernmangelanemi, der man derfor vurderer parenteral jernbehandling. Vår anbefaling for utførelse: Pasienten møter fastende og skal ikke ha tatt jerntabletter de siste 3-4 dager. Det tas blodprøve til bestemmelse av s-ferritin og utgangsverdi for serumjern. Ferritin bør bestemmes i blodet hvis eksisterende klager indikerer en ferritinverdi utenfor normalområdet. Ferritin kan være både for høyt og for lavt. Begge avvikene har i utgangspunktet veldig uspesifikke symptomer til felles, så det kommer til tretthet, tretthet og redusert fysisk ytelse.

Jernmangelanemi; Ferritin er et intracellulært, jernholdig protein på ca. 450 kDa. Ferritin i serum står i direkte relasjon til kroppens depotjern. 1 µg/L S-ferritin representerer 8-10 mg depotjern. I fravær av inflammasjon og sykdommer i organer med høyt ferritininnhold.

Yoga Beveger Seg For To Personer
Lyseblå Ballonger
Thunderbolt Magnum Solar Charge Controller E11
I De Rosa Ringer
Jobber Tilgjengelig I Tuskys Supermarked
15 Måneders Baby Milepæler
St Vincent Cardiac Rehab
Bestselgere For Mennsbøker
Retrained Racehorses Til Salgs
Neste Kids Denim Jacket
Walmart 5 X 7 Area Rugs
Utgraving Av Mohenjo Daro
Bottega Veneta Red Clutch
Plutselig Hevelse I Tommelfoten
Eksempel På Treningsbekreftelsesbrev
Proof Surrogate Definisjon
Marvel Heroes Toys
Usps Customer Hold Mail
Cat And Jack One Piece
County College Of Morris Online Classes
Flytende Tape For Hårforlengelser
Optima Red Top 800 Cca
Ssc Spørsmål Fra Forrige År
2018 Hyundai Sonata Hestekrefter
Gale Sayers I Am Third Quote
Unike Og Forskjellige Guttenavn
Levy Patio Furniture
Ludwig Supraphonic 70-tallet
Levis 527 32x30
Steder I Nærheten Av Frome
Beste Frisyre For Menn Ovalt Ansikt
Kvinners Målvakt Jersey
Desert Sun Child Development Center
Openload TV-par
Jaguar F Type Svr V6
Sammenligning Av Nosql-databaser
Straight Stripe Friendship Armbånd
Dji Mavic 2 Pro Videokvalitet
2010 French Open Men's Singles
Jordan Trunner Lx
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19