Betydning Av Glasnost Og Perestroika :: medcyber.com
Bevaringsansvarlig Jobber I Nærheten Av Meg | Greskortodokse Hellig Lørdagstjeneste | Siste Bond Movie News | Fjernstyrte Kjemperoboter Til Salgs | Korte Rimelige Utflukter | Fikk Ny Serie | Long Ring Design Gold | Ensfarget Langermet Onesies | 1985 Eldorado Cabriolet

08.04.2019 · Perestrojka, sovjetisk politisk slagord for den reformpolitikken, særlig på det økonomiske området, som ble introdusert av Mikhail Gorbatsjov da han overtok som partisjef i 1985. Gorbatsjov prioriterte økt satsing på teknologi og vitenskap, i tillegg til å innføre en begrenset form for markedsøkonomi. Hans målsetning var å øke effektiviteten og veksten i den sovjetiske økonomien. 08.04.2019 · Glasnost er en betegnelse på den reformpolitikk og liberalisering som ble innledet på flere områder i det sovjetiske samfunnet etter at Mikhail Gorbatsjov overtok som partisjef i 1985. Gorbatsjov lanserte i 1985 glasnost som slagord for sin politikk. I praksis innebar dette blant annet en sterk økning av ytringsfriheten i det sovjetiske samfunnet. Perestrojka Перестро́йка er det russiske ordet for de økonomiske reformene som ble innført i juni 1987 av den sovjetiske lederen Mikhail Gorbatsjov.Ordets bokstavelige betydning er omstrukturering, og henviser til omstruktureringen av Sovjetunionens økonomi.Vitenskap og teknologi ble prioritert høyere enn før, og det ble også åpnet for en begrenset form for markedsøkonomi. Glasnost russisk: гласность, norsk: offentlighet, publisitet eller åpenhet er et ord som først ble tatt i bruk av Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatsjov på slutten av 1980-tallet. Glasnost kom i 1985, to år før perestrojka, «omstrukturering», og betegnelsene blir ofte brukt sammen siden de. 25.12.2013 · Glasnost Hva betyr Glasnost? Glasnost betyr; Publisert av Stein den 25. desember 2013 under Fremmedord. Glasnost fra russisk гласность, «åpenhet» er et ord som først ble tatt i bruk av Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatsjov på slutten av 1980-tallet.Glasnost kom om lag to år etter perestrojka, «omstrukturering», og betegnelsene blir ofte brukt sammen siden de har.

Glasnost er russisk og betyder "åbenhed". Samtidig er det en politik, der blev lanceret af Mikhail Gorbatjov kort efter hans tiltræden som det kommunistiske partis generalsekretær i 1985 som et middel til at forandre Sovjetunionen. Glasnost blev koblet med perestrojka, der handler om forandring af den sovjetiske økonomi. perestrojka - substantiv slagord for sovjetisk økonomisk reformpolitikk. NAOB – Det Norske Akademis ordbok utgis av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur Redaksjonen holder til i Grensen 3, 0159 Oslo Kontakt redaksjonen for NAOB – Det Norske Akademis ordbok.

Perestrojka = ombygning eller omstrukturering russisk. Lanceret af Mikhail Gorbatjov som et af de begreber der skulle bære reformationen af Sovjetunionen.Det andet var glasnost. Formålet var en delvis afskaffelse af de centralistiske principper for styring af den sovjetiske økonomi og produktion. In 1986, aware of the term's historical and more recent resonance, Mikhail Gorbachev and his advisers adopted "glasnost" as a political slogan, together with the obscure "perestroika". Glasnost was taken to mean increased openness and transparency in government institutions and. 23.04.2012 · perestrojka, russ. 'omstrukturering', hovedlinjen i sovjetisk indenrigs- og udenrigspolitik 1985-91. Begrebet blev nøje forbundet med Mikhail Gorbatjov, som blev generalsekretær for Sovjetunionens Kommunistiske Parti i marts 1985. Han introducerede begrebet i 1986 og udbyggede i 1987 dets indhold i sin bog Perestrojka. Nytænkning i sovjetisk politik. Glasnost ryska: гла́сность, 'öppenhet', 'publicitet' [1] är det slagord som användes för en rad politiska reformer som infördes av Michail Gorbatjov 1985 [2].Detta innebar bland annat ökad åsiktsfrihet för medborgarna i Sovjetunionen och större journalistisk frihet.Glasnost har tolkats som ett viktigt steg för demokratiseringen av Ryssland.

Synchrony Bank Cd Rates 2019
Én Stavbar Guttenavn Unik
Automatisert Csv-import Til Mysql Server
Levis 507 Slim Boot
Aws Ec2 Lampe
U Of M Basketball Neste Spill
Vetements 3m Sokker
Lego Aurra Sing
International Journal Of Engineering And Computer Science
Luxie 110 Børste Harley Quinn
Sony 56mm 1.4
Black And Decker Yard Trimmer Bump Feed
7. Juli 2018 Ielts Eksamen
Cherry Moscato Oliver
Syfilis Kan Overføres
Aldi Dagligvare Nær Meg
Rugby Today On Tv
Wind Rider Book
1 Meter Til Kvadratfot Konvertering
Speed ​​and Agility Training For Youth Soccer
Helvetesild Vaksine Bivirkninger 2018
Ashley Furniture Black Friday Doorbuster
Duck Fart Oppskrift
Mareritt Før Jul Trivia Spørsmål Og Svar
Skrifter Mot Sinne
Microlink Sy I Nærheten Av Meg
Robot 2 Sør
Heidi Montag Bryst
Online Gif Maker Photo
Joie Anchor Advance Base
Hvordan Kan Jeg Hente Slettede Filer
Rimelige Paraplyer I Bulk
Finn Elektrisk Tjenesteleverandør Etter Adresse
Fem Gutter Burgere I Nærheten Av Min Beliggenhet
Hevelse I Tannkjøttet Etter Fjerning Av Visdomstenner
Irs Datoer For Direkte Innskudd
Sitere En Person Mla
Tidlige Tegn På Diabetes Type 1 Hos Småbarn
Victoria Secret Passion Struck Eau De Toilette
Westworld Finale Time
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19