Atmosfære Over Jorden :: medcyber.com
Bevaringsansvarlig Jobber I Nærheten Av Meg | Greskortodokse Hellig Lørdagstjeneste | Siste Bond Movie News | Fjernstyrte Kjemperoboter Til Salgs | Korte Rimelige Utflukter | Fikk Ny Serie | Long Ring Design Gold | Ensfarget Langermet Onesies

Hvis jorden blir varmere, vil den kjemiske bergartsforvitringen over hele jorden gå hurtigere alle kjemiske reaksjoner får økt hastighet når temperaturen stiger. Da blir CO 2 fjernet raskere fra atmosfæren. Drivhuseffekten vil avta. Hvis alt land blev spredt ud på Jorden i et lige tykt lag, ville vandet dække hele Jorden med en dybde på over 2,7 km. Omkring 97,5 % af vandet er saltvand, og de resterende 2,5 % er ferskvand. Hovedmængden af ferskvandet eller omkring 68,7 % findes på nuværende tidspunkt i form af is. Omvendt komprimeres de nedgående luftmassene og blir varmere når de nærmer seg Jorden. I det neste laget, stratosfæren, som strekker seg opp til 50 kilometers høyde, stiger temperaturen igjen markant med høyden. Det er fordi stratosfæren – som også kalles ozonlaget – inneholder det meste av ozonet i atmosfæren.

Jordas atmosfære består dessuten av CO2, ozon og en rekke andre gasser som utgjør en liten, men viktig del av atmosfæren. I motsetning til nitrogen, oksygen og argon varier disse komponentene fra sted til sted og over tiden. CO2 i atmosfæren variere blant annet etter fotosyntesens intensitet, brenning av fossile drivstoff og skogsbrenning. Menneskenes utslipp utgjør imidlertid bare en liten del av tilførselen av klimagasser til atmosfæren, og virkningen av disse er liten sammenlignet med for eksempel effekten av naturlig forekommende vanndamp. Grunnen til at mange forskere likevel er bekymret over utslippene, er at klimasystemet er veldig komplisert, og veldig følsomt.

Over astenosfæren ligg den øvste delen av mantelen og skorpa, som er eit meir stivt skal og vert kalla litosfæren. Dei om lag 100 km tjukke litosfæreplatene kan «gli» oppå astenosfæren, som ligg under. Rørslene i platene skapar dramatiske hendingar på jordoverflata som jordskjelv, vulkanisme og fjellkjededanning. I tiden etter den industrielle revolusjonen har vi sett en betydelig økning i CO2-nivået i atmosfæren over Antarktis. Imidlertid har temperaturen på Antarktis har holdt seg nesten uendret siden satellittmålingene startet i 1979. Nyere målinger tyder på at temperaturen på Antarktis faller. Planeten Jorden. Jorden er et av kjerneområdene for Illustrert Vitenskap. Vi undersøker alt fra jordas opphav til de største gåtene og mytene om planeten. Vi følger alltid med på den nyeste forskningen og hvordan det står til med Jordens tilstand. Fakta om Jorden. Jorden alder er om lag 4,5 milliarder år. Når stjernen vår blir dobbelt så gammel som den er nå, har den brukt opp alt hydrogenet sitt, og da vil den gå over til å gjøre helium om til karbon. Det får solen til å utvide seg og bli til en rød kjempe. Merkur og Venus blir slukt opp av solen, og jorden ryker kanskje også med.

Vil fange karbon i atmosfæren. I en annen artikkel i samme tidsskrift forklarer en tysk og en amerikansk forsker at selv om vi nå skulle stoppe å slippe ut karbon – noe som er helt usannsynlig – vil vi antakelig ha gjort så mye skade allerede at temperaturen kommer til å stige 1,3 grader uansett. Set fra Jorden ændrer solens bane over himlen sig i løbet af året. Den figur, som dannes ved at angive solens position på samme tid og fra samme sted hver dag i et helt år, kaldes jordens analemma og ligner et ottetal omkring en akse fra nord til syd.

Navy Visor Cap
Tiffany Paloma Picasso Øreringer
2019 Nfl Mock Draft Bucky Brooks
Elemis C-vitamin
Live Stream Ohio State Football Game
Etter Fødsel Hårtap
Stekt Hvitløk Og Parmesanmos
Bmw M4 Silverstone Metallic
1957a Sølvsertifikat $ 1
Å Bruke Tid Sammen Med Deg
Alexa Spill Kommersiell Klassisk Musikk
Tanishq Siste Samling
På Et Blikk Daglig Planlegger Påfyll 2019
Qck Prism Utvidet Rgb Musematte
Lovehome Memory Foam
Morning Workout Vs Night Workout
Ralph Lauren Monogram Blazer
Lancome La Vie E Belle
Hvordan Øke Skolens Ånd På College
Tyren Mann Sjalu Og Besittende
Miss Dior Original Eau De Parfum 100ml
John Jones Automotive Outlet
Ingen Hull Heklet Babyteppe
Dnd Lgbt Skjorte
Osu College World Series 2018
Whirlpool Vaskemaskin Frontbelastning
Tv On Feature Wall
Dying Dog's Last Wish Poem
Equick Shipping Tracking
Davis Cup 1968
Sbs Buss 55
Hårfarge Skylldeksel Grått
Vintage Eagle Belt Buckle
Pink Camo Dog Leash
Borla Transverse Lyddemper
Gul Parykk Med Mørke Røtter
Blomkål Risprotein
Kveite Kokt I Pergamentpapir
Chesapeake Bay Dekorative Malere
Snakker Med Noen Betydning
/
sitemap 0
sitemap 1
sitemap 2
sitemap 3
sitemap 4
sitemap 5
sitemap 6
sitemap 7
sitemap 8
sitemap 9
sitemap 10
sitemap 11
sitemap 12
sitemap 13
sitemap 14
sitemap 15
sitemap 16
sitemap 17
sitemap 18
sitemap 19